Gå vidare till produktinformation
1 av 5

Förarintyg båt intensivkurs

Ordinarie pris 1 695 SEK
Ordinarie pris 1 900 SEK Försäljningspris 1 695 SEK
Rea Slutsåld
Skatt ingår.

Förarintyg båt är för dig som vill lära dig navigera eller som i många år kört båt men saknar ett papper på att du kan navigera. Förarintyget kallas ofta för förarbevis båt eller båtkörkort.

  • Förarintyg båt  eller förarbevis båt som det i bland kallas ger dig ofta rabatt på din försäkring.

  • Många båtklubbar har ett krav på förarbevis båt, då är förarintyg båt ditt bevis för att du har det.

  • Ska du hyra en båt utomlands krävs oftast minst förarintyg.

  • Vill du vidareutbilda dig efter förarintyg båt kan du ta kursen båtpraktik eller seglarskola. Samt kursen Kustskepparintyg.

Vi lär oss grunderna i sjökortet, verktyg vi använder till sjökortet, väjningsreglerna och sjösäkerhet. Vi går igenom hur man navigerar inomskärs på dagen, väjningsregler och vad man ska tänka på för att alla på sjön ska vara säkra. Vi tittar på tekniska hjälpmedel. I kursen förarintyg båt går vi igenom sjukvård och sjösäkerhet för att du ska känna dig säker på sjön. Vi pratar även  om skärgårdsväder.

Kursinnehåll förarintyg båt:

• Sjökortsanvändning, papper såväl som elektronik
• Utmärkning i svenska vatten
• Hjälpmedel ombord, kompass, logg, lod, elektronik, olika appar
• Navigering, kursutläggning, krysspejling, missvisning, deviation
• Väjningsregler, internationella standard
• Lanternor och regler runt dom.
• Säkerhet, vad tänka på, hur agera samt hjälpmedel
• Sjömanskap, knopar, tilläggning, ankring, omdöme
• Lantern uppsättningar
• Manövreringstips, förtöjning och ankring.
• Väder, sjömanskap
• Miljö, sjukvård
Förarintyg för båt kallas också Förarbevis båt eller ibland slarvigt båtkörkort.

Måste man ha förarintyg för att köra båt?

Det finns inget lagkrav på båtkörkort i Sverige. Ska du köra en båt som är större än båda måtten 12 meter lång och 4 meter bred behöver du ha minst Kustskepparintyg. Båtar som är under 12 x 4 meter får alla köra i Sverige. Diskussioner om att inför någon typ av körkort på sjön har pågått länge och man kan nog anta att grunden i det kommer vara detta förarintyg.

Varför ska jag ta förarintyg båt?

Vi lär dig att navigera och säkert framföra en båt. Vi är ett av dom få länderna i världen som inte har några krav på förarutbildning. Det har länge pratas om att införa krav förarintyg för båtar. Och troligen kommer ett förarintyg bli godkänt som båtkörkort.

Var har ni era kurser?

Vi har ofta våra kurser på olika båtklubbar runt Stockholm eller på inhyrda lokaler. Är du medlem i en båtklubb kan vi kanske anordna en kurs på din klubb. kontakta oss. om du vill ta förarbevis båt i Stockholm, Nacka, Lidingö, Värmdö, Ekeerö, Nynäshamn, Norrtälje, Västerås eller Nyköping

Ingår böcker i kursen?

Du behöver ett övningssjökort 616, en transportör och en passare. Samt en bok så du kan plugga och en övningsbok så du kan göra övningar hemma. Man kan kanske dela ett litteraturpaket på två deltagare, men det ger mindre övningar per person.

Vilka tider har ni kursen?

Dom flesta av våra kurser pågår mellan 9 och 16 på dagen, Veckan innan kursstart får du ett mail med alla exakta tider och platser som gäller din kurs. Går du vår online kurs så bestämmer du själv när och hur mycket du vill läsa och öva per gång. På online kursen har vi lärare som finns online en gång i veckan och svarar på frågor.

Hur gammal måste man vara för att ta förarbevis båt?

Du måste vara minst 12 år för att få skriva provet. Men du kan vara yngre och gå kursen om du vill.

Hur fungerar provet?

Examination sker i de flesta kurserna genom NFB - Nämnden för båtlivsutbildning. Vi bokar för det mesta så att det kommer en examinator och genomför en skrivning direkt när vi är klara med kursen. Normalt kostar examinationen 625:-. Din utbildare kommer gå igenom med er exakt hur det fungerar.

Customer Reviews

Based on 43 reviews
86%
(37)
14%
(6)
0%
(0)
0%
(0)
0%
(0)
G
Gloria Sjöberg

Det var roligt, lärorikt och intensivt. Men Magnus var bra och hjälpsam vilket gjorde att allt gick fint.

J
Jens Risberg

Ser lovande ut!

E
Elsa Geijer

Jag tyckte det va väldigt bra. Trode jag skulle ha svårt att lära mig allt på så kort tid och att jag inte skulle kunna konsentrera mig men det va inga problem alls. Jag tyckte de va en jättebra kurs. Magnus va mycket bra och förklara så att man förstod.

M
Maria
En väl spenderad helg!

Tänk att det gick att få ihop så mycket kunskap på 2 dagar och det var dessutom skoj. :)

T
Theo
Rekommenderar varmt!

Magnus var en rolig och karismatisk kursledare som fokuserade på precis rätt grejer, både vad det absolut viktigaste är men också de bitarna för att klara provet. Mycket bra upplägg, trevliga lokaler och fikan får 10/10!