Vattenscooter körkort

Förarbevis för vattenskoter (vattenskoterkörkort)

Nu blir det dags för vattenskoterkörkort - eller förarbevis för vattenskoter som det egentligen heter.

Riksdagens beslut om förarbevis för vattenskoter innehåller lite mer än bara förarbeviset för vattenskoter. Övergångsreglerna gör att alla med min förarintyg för båt som är utfärdat före 1 maj 2022 kan ansöka om att få förarbevis för vattenskoter utfärdat utan ytterligare utbildning. Det som är bra att veta då, är att i utbildningen för förarbevis för vattenskoter ingår praktik. Har man inte en vattenskoter behöver man då hyra en under en dag. En kostnad på ca 4000:- som priserna ser ut i dag. Även kursen är ganska dyr då vi som utbildare har lite större krav på oss och måste betala en avgift till Transportstyrelsen för att få utbilda till förarbevis för vattenskoter. Så har du haft funderingar på att ta förarbevis förut men inte kommit till skott är det definitivt dags att göra slag i saken innan 1 maj 2022. En förarbevis kurs kostar under 2000:- och den gör du klart på en helg! Kanske årets julklapp redan. Här hittar du information om vår utbildning förarintyg för båt. Vill du läsa mer om regelverket kan du göra det här på Transportstyrelsens hemsida

 

Till Regeringens förslag lämnade Riksdagen 3 tillkännagivanden, vilket kan se som uppmaningar. Dessa är att Regeringen utan att lagen fördröjs ska ta fram ett teknikneutralt förarbevis kopplat till fart. Samt att man ska se till att ta tillvara båtlivets befintliga organisation när det gäller utbildning och certifiering.

Det ska bli spännande och se om detta mynnar ut i ett obligatoriskt "körkort" för alla snabbare båtar och vart gränsen för snabb kommer sätta.

Här kan du läsa Riksdagens tillkännagivanden som man gav Regeringen!

 

Vi jobbar hårt på att kunna utöka antalet kurser för förarintyg både under hösten och våren. Men boka upp en plats redan nu om du vill vara säker på att hinna få ditt förarintyg i tid!