F.A.Q

Vanligt förekommande frågor.

Var har ni era kurser?

Vi har ofta våra kurser på olika båtklubbar runt Stockholm eller på inhyrda lokaler. Är du medlem i en båtklubb kan vi kanske anordna en kurs på din klubb. kontakta oss.

Ingår böcker i kursen?

Till de flesta kurserna behöver du köpa till ett litteraturpaket. Det anges på respektive kurs. Man kan kanske dela ett litteraturpaket på två deltagare, men det ger mindre övningar per person.

Hur får jag vattenskoterkörkort?

Det heter egentligen förarintyg vattenskoter. Tar du förarintyg för båt innan 30 april 2022 kan du under en övergångsperiod från 1 maj 2022 till 20 april 2023 köra vattenskoter på ditt förarintyg för båt. Under detta år kan du också hos Transportstyrelsen ansöka om förarintyg för vattenskoter genom att skicka in en kopia på ditt förarintyg för båt. Du kan läsa mer om det hos Transportstyrelsen.

Hur gammal måste man vara för att ta förarintyg?

Du måste vara minst 12 år för att få skriva provet. Men du kan vara yngre och gå kursen om du vill.

Hur fungerar provet?

Examination sker i de flesta kurserna genom NFB - Nämnden för båtlivsutbildning. Vi bokar för det mesta så att det kommer en examinator och genomför en skrivning direkt när vi är klara med kursen. Normalt kostar examinationen 625:-. Din utbildare kommer gå igenom med er exakt hur det fungerar.

Tveka inte att höra av dig! Vi svarar så fort vi kan.