Om oss

Sjölotsen erbjuder kurser i navigation och manövrering. Hos oss kan du ta Förarintyg, Kustskepparintyg, Förarbevis för Vattenskoter, VHF-SRC certifikat, förarintyg refresh, Båtpraktik eller Fartygsbefäl klass VIII.

Vår historia.

Sjölotsen grundades av Hasse Loewy och Christer Levihn 2008. Målet var tydligt redan då. Vi ska göra billiga och enkla utbildningar till båtlivet! 

Tack vare egna böcker och bra samarbete med båtklubbarna kan vi erbjuda båtklubbs medlemmarna riktigt bra kurser som på kort tid ger dom en bra förståelse för navigation och säkerhet på sjön. Nu gör vi även onlinekurser som ger dig effektiva och roliga kurser direkt i din dator eller mobil.

 • Morten Bendz

  Morten är utbildad Skeppare klass 7 och kan ibland ses köra en skärgårdsbåt när han inte seglare på dom stora haven. Morten utbildar i alla våra kurser.

 • Magnus Bjellqvist

  Magnus är den som administrerar det mesta på Sjölotsen. Han håller även en del kurser. När han är ledig kan du se honom på häftiga tävlingssegelbåtar runtom i Sverige eller putsande på sin träbåt

 • Ola Kvarnström

  Ola har arbetat med fritidsbåtsutbildningar i snart 20 år bland annat i sitt företag NavX Marine, till vardags arbetar han som yrkesofficer i Marinen. Kör helst snabba motorbåtar och har tävlat i Offshore på vattenskoter men är inte en helt oäven seglare trots det.

 • Tony Buss

  Tony har haft båt sen han var tonåring. Han är behörig skeppare klass 7 och sen flera år frivillig sjöräddare och befälhavare på SSRS Dalarö.

 • Per Ankarlou

  Per har jobbat som superyacht kapten i över 20 år och driver nu med sin bror Nordwall marin på Lidingö”

 • Thomas Olausson

  Thomas är en rutinerad seglare och lärare som har jobbat med oss i många år. Han älskar att lära ut. 

 • Hasse Loewy

  Hasse är utbildad kustskeppare och en av de drivande i Årstavikens segelsällskap. Han tillbringar stora delar av året ute i vår fantastiska skärgård.

1 av 7

Tveka inte att höra av dig! Vi svarar så fort vi kan.